Golvslipning

Har du ett slitet och repigt trägolv som är i stort behov av slipning? Det är ett tufft jobb som kräver speciella maskiner och det är inte enkelt att göra på egen hand. Genom att anlita hantverkare får du arbetet väl utfört samtidigt som du slipper göra någonting själv. Vi på Koncepthem erbjuder golvslipning i Göteborg med omnejd och vi har lång erfarenhet av slipning av golv.

 

När kan man slipa golvet?

Det är enbart trägolv som kan slipas och exempel på sådana är parkett- och furugolv. Dessutom är det skicket och åldern på golvet som avgör om det går att slipa det eller inte. Golvet måste ha kvar ett visst träskikt för att det ska kunna slipas på ett bra sätt. Du kan inte heller slipa samma golv en stor mängd gånger – efter några slipningar måste du istället byta golvet.

När du anlitar professionella yrkesmän kan de komma till dig och ta en titt på golvet och därmed avgöra om det är lönt att slipa det eller om det bör bytas ut. Det är inte så enkelt för någon utan erfarenhet att avgöra och om du inte vet hur länge golvet har legat eller om det slipats tidigare kan du omöjligt veta om en slipning är en bra idé.

Varför slipa istället för att byta golv?

Det är onödigt att byta ett golv som kan slipas av flera olika anledningar. Att byta ett funktionellt golv är att slösa på resurser och genom att slipa det bidrar du till ett hållbart samhälle. Idag är det mycket viktigt att tänka på miljön och med en golvslipning får du nytta av ditt golv så länge som möjligt.

Att slipa golvet istället för att byta det är också fördelaktigt ur ett ekonomiskt perspektiv. Om du väljer att byta golv måste det gamla rivas ut och ett nytt läggas – dessutom är många äldre trägolv väldigt fina och det är synd att ta bort dem. När du istället slipar ditt befintliga golv kommer du billigare undan då det inte kräver lika mycket arbete.

En faktor som avgör om du bör slipa eller byta ditt golv är vilken typ av skador det har. Ytliga repor och hack samt allmänna slitningar är enkla att slipa bort med ett bra resultat. Vid en golvslipning slipas några millimeter av golvet bort och du kan inte bara slipa vissa områden utan hela golvet måste slipas för ett snyggt resultat. Har ditt golv rest sig eller har fula fuktfläckar måste det istället bytas.

Vad orsakar fula golv?

Ett fult golv som har repor och hack har oftast utsatts för tunga möbler eller tappade föremål – någonting som är lätt hänt i ett hem. Vatten ger också fula fläckar på trägolv och golvet kan även blekas av solen. Genom att vara försiktig kan du få ditt golv att hålla längre – men till sist brukar ändå en slipning behövas.

Varför ska jag anlita professionell hjälp?

Även om det blir billigare att utföra ett arbete själv är det inte alltid klokt att göra det. Att hantera en golvslip är inte enkelt utan erfarenhet och risken finns att du gör mer skada än nytta. När du tar hjälp av professionella yrkesmän får du jobbet snabbt gjort utan att du behöver tänka på det själv. Dessutom kan du använda dig av ROT-avdrag när du anlitar ett byggföretag – vilket ger dig lägre pris på arbetskostnaden.

När du väljer att ta hjälp av oss på Koncepthem tar vi ett helhetsansvar och du behöver inte oroa dig över någonting. Vi sköter arbetet med moderna maskiner och all vår personal har hög kompetens. En golvslipning kan lyfta hela ditt hem och det är en väl värd investering.

 

 

 

Kontakta oss för en gratis offert

 

 

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.