Att tänka på när du ska renovera köket

Funderar du på att renovera köket? Vill du ha ett sådant där vackert kök med en köksö i mitten som man kan samlas runt medan en i familjen lagar mat? Köket är en samlingsplats. Det har blivit populärt att renovera köket, sätta in en köksö eller modernisera. Ofta renoverar man för att det ska bli roligare att laga mat, man kanske vill ha en ny spis, nya kranar och handtag som sitter funktionellt placerade, kanske nya eluttag – men kan också renovera för att höja värdet på bostaden.

Olika inriktningar vid köksrenovering

Om du själv ska bo kvar och använda köket en lång tid framöver kan du tänka mer på dina personliga behov. Om du ska installera nya skåp och bänkar är mått och passning viktigt och det kan vara bra att anlita en specialist om du inte själv är en sådan. Detta kan innebära att VVS-installationer behöver justeras och det blir också en hel del snickeriarbete.

Tänker du däremot sälja lägenheten och renoveringen ska fungera som en katalysator för att höja värdet är det viktigt att välja färger och material som är lite mer neutrala för att attrahera en bredare grupp människor. Ljusa färger kan alltid justeras till det som en ny ägare önskar, medan skarpa kontraster kan avskräcka den som inte har samma smak som du.

Tips

Det är spännande att renovera köket! Det har alltmer blivit något som svenskarna gör regelbundet. Väldigt många följer med i trenderna inom köksdesign. När köket blir äldre blir det ofta opraktiskt och då vill man byta. Förr var köksbänkar lägre än nu och man hade inte samma ergonomiska fokus vilket gjorde att det egentligen inte var funktionellt. Man hade hellre inte rullskenor i kökslådorna, eller dämpning – i dagens moderna kök rullar man lätt ut tunga besticklådor och släpper dem i ytterläget. De ”smyger” sig tillbaka utan ett ljud. Drömköket är idag överkomligt även prismässigt.

Vad ska man då tänka på innan man renoverar köket? Här kommer ett förslag på en kort checklista.

1) Vad är målet med renoveringen? Ska du bo kvar själv, eller avser du sälja bostaden?
2) Vad vill du göra?
3) Vilken stil passar i ditt kök?
4) Vilka färger passar i ditt kök?
5) Vilka handtag passar? Vad är praktiskt?
6) Hur kan köket bli funktionellt och lättstädat?
7) Anlita yrkesman för konstruktioner och VVS. Tillsammans kan ni utföra en planering för renoveringen och anpassa den till behov och budget.

Vi installerar ditt kök

Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

    Author avatar
    Tina
    https://koncepthem.se