Skapa spa-känsla i badrummet

Drömmer du om ett eget spa, men tänker att det är utom räckhåll? Det första som susar genom huvudet är att man måste riva ut hela inredningen i sitt gamla badrum – men det behövs inte för att skapa spa-känsla. Det gäller att byta ut de delar som betyder mest för spa-känslan, om du inte har ett väldigt gammalt badrum som rent generellt behöver uppdateras förstås.

Stenkänsla

Så vad är det för känsla som får människor att känna att de är i en spa-miljö? För de flesta människor är det ”stenkänslan”. Det är både känslan och utseendet av naturnära material som klinkerplattor, stenliknande material eller trä. Man kan ha skrovlig natursten på vissa ställen vilket ger en atmosfär av spa som känns i luften. Mosaik fungerar också utmärkt för spa-känsla och passar både på golv och väggar. Här kan du också välja från en bred färgskala – men tänk också på att spa-känsla skapas främst utifrån ”medelshavsfärger”. Sådant som människan associerar till vatten, sköna bad och stränder.

Doft

Man kan byta ut kranar och små detaljer för att höja känslan av ”lyx”, men om den rätta ”doften” inte finns förloras spa-känslan. Hur det doftar i badrummet har stor betydelse. Spa-känsla förknippas oftast med friska dofter med stänk av havsdoft, sötma i luften eller en svag tropisk doft. Se till att luften i badrummet alltid är ”lätt” och ”frisk”, det vill säga för att behålla en spa-atmosfär behöver du ha god ventilation så att du undviker en fuktig och instängd atmosfär. Det är varken hälsosamt eller attraktivt.

Ventilation

Om du ändå planerar att justera mindre detaljer och snygga till badrummet kan det vara väl värt att ge ventilationen en genomgång. Från- och tilluft behöver fungera för att undvika fuktansamlingar. Om ditt badrum är äldre och ventilationen av någon anledning inte skulle fungera perfekt kan detta orsaka skador både i form av fukt, läckage och elfel. Det sistnämnda kan innebär direkt livsfara. Ett enkelt sätt att få luftgenomströmning i badrummet är en springa under dörren, ett fönster och en frånluftsventil i taket.

Första steget mot spa-känsla

Hur inleder vi denna spännande förvandling?
Ett gott tips är att kontakta den eller de yrkesmän du behöver för att eventuellt kakla om eller byta kranar. Kanske behöver du någon som kontrollerar badrummets ventilation. När det gäller våtrum behöver du definitivt anlita yrkesmän eftersom det kan uppstå stora skador vid läckage eller fukt som tränger ut på fel ställen.

Den som vill kan naturligtvis byta upp sig till ett riktigt spa-badkar, dessa finns i olika storlekar och kan installeras – det betyder dock att investeringen drar iväg i pengar. Fråga dig själv hur mycket du vill satsa på ditt spa.

Vi hjälper dig att renovera badrummet

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

    Author avatar
    Tina
    https://koncepthem.se