Homestyling höjer värdet på din bostad

Funderar du på att sälja din bostad? Undrar du hur du ska få så mycket betalt som möjligt för den?

Homestyling inför försäljning handlar först och främst om att göra bostaden mer inbjudande och attraktiv för att den ska bli intressant för fler spekulanter. Men flera saker spelar in, som exempelvis bostadens kondition, området den är placerad i, om det finns balkong eller uteplats – detta gör det svårt att säga hur mycket stylingen spelar in för just din bostad. Hur bostaden presenteras i form av bild och kommunikation är mycket viktigt.

Homestyling eller renovering

Om bostaden är gammal och köket och badrummet inte har uppdaterats under flera år kanske du borde fundera på om något behöver renoveras. Dessa två rum kan sänka värdet på bostaden eftersom de flesta människor vill att dessa rum ska vara funktionella och moderna. Mäklaren känner oftast till vad spekulanter i hans geografiska område vill ha och efter ett samtal med honom eller henne om hur du kan öka värdet bör du veta om du ska anlita en homestylist eller en hantverkare – eller båda.

Du kan styla i färg och form samt hyra möblemang, eller så kan du använda det som finns och uppdatera exempelvis genom att byta köksluckor, kranar, handtag och andra detaljer som gör att köket genast kan se supermodernt ut. En snickare kan mycket enkelt göra underverk med detta. Det kan förstås bli något svårare om dina skåp är från 70-talet och äldre eftersom dessa hade olika storlekar och ingen standard som nu. Från 80-talet och framåt kan det bli både billigare och enklare.

Badrummet kan vara lite svårare att få snyggt om det finns gamla tvättställ och badkar, frågan är också i vilken omfattning det är värt att renovera – innan du anlitar yrkesman för detta bör du ta ett samtal med mäklaren som känner till området och målgruppen.

Färg och form lockar

Du kan ändra inställningen till en bostad genom att ändra atmosfär och känsla. Med små medel kan du plocka in nya plädar, kuddar, byta gardiner, lägga nya sofföverdrag i rustika tyger, kanske addera ett glasbord med stenskulpturer eller naturmaterial på. Det beror lite på vilken stil lägenheten ska utifrån vilka köpare som oftast kommer till visningar i detta område. Återigen är det mäklaren som kan svara på detta. Neutrala, ljusa färger är alltid att föredra vid försäljning då det är lättare att sätta sin egen prägel på detta än att göra om ett hem i starka färger. Starka och extrema färgval kan avskräcka den breda gruppen köpare.

Vad kostar det?

Det finns flera anledningar att anlita en homestylist, men den främsta i ditt fall som säljare är att få mer pengar för lägenheten.
Det är för det mesta värt att styla bostaden inför en försäljning. Priset beror på vad du vill ha hjälp med och hur stor bostaden är. Du kan boka en konsultation för runt tusenlappen och uppåt och få många goda råd och tips – eller välja att planera vidare och fortsätta med hela ”stylingplanen” som då offereras.

Få en kostnadsfri offert

Kontakta oss för att få en kostnadsfri offert. Vi har flera års erfarenhet av homestyling och är rekommenderad av flera mäklarbyråer i Göteborg. Du kan även se våran instagram för referensbilder.

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

    Author avatar
    Tina
    https://koncepthem.se