Homestyling eller inreda själv?

När man ska sälja sin bostad är det inte enbart bostadens kvalitéer som sådana som den eventuella köparen uppmärksammar, utan ett väl inrett hem kan också göra köparen mer intresserad av objektet. Inredning är ett bra sätt att framhäva särskilda detaljer i bostaden. Det är därför viktigt att inredningen matchar hemmet, och ofta kan man som ägare bli blind för sitt eget hem och inte uppmärksamma detaljer och karaktärsdrag som en person som inte bor i bostaden kan lägga märke till enklare. Ett tips är därför att inför försäljning anlita en professionell inredare som kan hjälpa er med denna bit för att öka värdet på fastigheten och även göra potentiella köpare mer intresserade av er bostad, vare sig det är en lägenhet eller ett hus ni säljer.

Vad är homestyling?

Homestyling är den styling och inredning som görs i en bostad innan visning och försäljning, antingen av privatpersonen som säljer bostaden eller med hjälp av en professionell inredare. Detta är fördelaktigt att göra och bör inte bortprioriteras då det första intrycket av ett objekt bevisligen påverkar personens vilja att antingen slå till, eller avstå från köp. Det är även en faktor som kan locka potentiella köpare till budgivningen från första början. En lägenhet exempelvis utan några särskilda utstickande detaljer eller karaktär kan lyftas upp och inredas och dekoreras till ett fint försäljningsobjekt trots avsaknaden av eventuell karaktär.

Varför ska jag anlita en professionell inredare?

Vi människor är otroligt känslostyrda, och så även vid bostadsköp. Gemene man väljer ofta bostad utefter vad som känns rätt i magen, och för att den känslan ska uppstå krävs ofta att bostaden man kliver in i på en visning utstrålar en hemtrevlighet eftersom de potentiella köparna vill kunna se sig själva bo där i framtiden. Många försöker uppnå denna känsla själva genom att inreda sina hem själva inför en visning, eftersom de, som nämnt tidigare blir blinda för sitt eget hem och inte ser det som en utomstående person som inte bor där. Av den anledningen är det fördelaktigt att ta hjälp av en inredare som är specialiserad på denna typ av arbeten och ärenden eftersom de är experter på att framhäva den känsla som nyss nämnts.

Dyrt med homestyling?

För många kan det betraktas som en onödig kostnad att anlita en professionell inredare till sitt hem innan försäljning, och av den anledningen väljer många att inte ta till detta redskap vid försäljning av sin bostad. Många drar sig av den anledningen, den ekonomiska aspekten. Det är dock många bostäder som blivit sålda för högre summor än utgångspriset på grund av att de anlitat en professionell inredare inför försäljningen. En väl inredd lägenhet eller hus lockar även till sig fler besökare på visningar, och ju fler personer som kommer på visningarna desto större är chansen att någon lägger ett bud i förlängningen. Av den anledningen är det ekonomiskt sett värt att anställa en inredare inför visning av sin bostad. Det leder till att bostaden med största sannolikhet säljs till ett högre pris.

Avdragsgill kostnad

Homestyling är även avdragsgill vid försäljning, vilket innebär att säljaren av bostaden får dra av en del av kostnaderna för homestylingen för de delar av den som är avdragsgiltiga, exempelvis fotografering och ommöblering. Detta gör homestyling ännu mer gynnsamt att överväga vid försäljning av er bostad.

Kontakta oss för att få ett prisförslag

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

    Author avatar
    Tina
    https://koncepthem.se