Fräscha upp köket


Ibland kan man tro att köksrenovering innebär att man gör ”rent hus”, det vill säga blåser ut hela inredningen och istället sätter in något nytt, men köksrenovering kan vara många olika saker. Det kan också betyda att man justerar, snickrar lite, målar och ”snyggar till”. Det är fantastiskt vilken stor skillnad detta kan göra i ett kök.

Varför renoverar du?

När du väljer hur köket ska se ut behöver du först bestämma varför du renoverar eftersom det finns olika inriktningar och du väljer färger utifrån detta. Ska du bo kvar själv under en längre tid kan du tänka utifrån egen smak, men om du däremot tänker sälja bostaden behöver färgerna vara mer neutrala för att attrahera flera köpare.

Färger och detaljer i fokus

Om du inte har planer på att byta ut köksinredningen behöver du istället fokusera på färger och mindre saker som kanske byten av skåphandtag eller kranar. Att helt enkelt göra köket så praktiskt du kan. Det kan vara ett bra tips att anlita en snickare för att få den där extra snygga finishen som lyfter köket. Det kan också finnas anledning att kakla om för att matcha kaklet mot de eventuellt nya skåpfärgerna som du valt.

Skåphandtag – ett ”image-statement”

Nymålade skåp tillsammans med nya handtag kan få köket att se sprillans nytt ut. Handtagen behöver du förstås välja omsorgsfullt beroende på vilken stil köket ska ha. Handtagen är något av ett ”image-statement” som understryker kökets karaktär – de kan helt förändra köket bara genom sitt utseende. Ett tips när du snyggar till ett gammalt kök är därför att bestämma dig för vilken ”stil” köket ska ha. Är det ett ”bondkök” i trä med handtag i charmigt järnmaterial, är det ett modernt kök med handtag dom ligger platt mot lådorna eller kanske något helt annat?
Man kan även byta köksluckor. Det kan bli dyrt om köket är från 70-talet, men på 80-och 90-talen kom den standard på storlekar som vi har idag.

Detaljer som lyfter köket

Ibland är enkelt inte alltid så enkelt – men det finns några mycket enkla detaljer som kan lyfta köket. Kolla på vår instagram för att hitta inspiration.

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Om du är osäker kan du alltid anlita en specialist på homestyling, det kan bli prisvärt med en timmes rådgivning.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

    Author avatar
    Tina
    https://koncepthem.se